• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
  • https://www.facebook.com/profile.php?id=100001891930624
  • https://twitter.com/Suleymanshen
  • https://www.instagram.com/ders.cografya
  • https://www.youtube.com/@cografyatvsuleymansen
Menü Başlıkları
Tanıtım/reklam




Tanıtım/Bilgilendirme

Tanıtım-Reklam

Takvim
Süleyman ŞEN- EĞİTİM REHBERLİĞİ
ssen2009@hotmail.com
LGS 2018 TERCİH ve YERLEŞTİRME
28/06/2018

ORTAÖĞRETİM KURUMLARINA TERCİH VE YERLEŞTİRME İŞLEMLERİ

1-Kimler başvurabilecekler?

- 8’inci sınıfı başarıyla tamamlayan veya mezun durumda olan öğrenciler,

2- Başvurular ne zaman başlayacak?

- 2-13 Temmuz 2018tarihleri arasında  

3- Başvurular nereye ve kim tarafından yapılacak? Kim onaylayacak?

-Tercih işlemi öğrenci ve velisi tarafından https://e­okul.meb.gov.tr internet adresinden veya herhangi bir ortaokul/imam hatip ortaokulu müdürlüklerinden yapılabilecektir. Yapılan tercihler mutlaka ilgili ortaokul müdürlüklerine onaylatılacaktır.

4-Hangi okullar tercih edilecek?

-Veliler bu maddeye dikkat edin. Merkezî Sınav Puanına sahip olan öğrenciler dâhil tüm öğrenciler yerel yerleştirme ile öğrenci alan okul tercihinde bulunmak zorundadır. Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ekranından tercih yapılmaması durumunda, öğrencilere Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Okullar ile Pansiyonlu Okullar tercih ekranı açılmayacaktır.

 5-Kaç tercih ekranı açılacak?

-Merkezî Sınav Puanı İle Öğrenci Alan Okullar,

-Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ve

-Pansiyonlu Okullar

 olmak üzere 3 (üç) grupta tercih yapabileceklerdir.

6-Sınava girmeyen öğrenciler ne yapacaklar? Tercih hakları nelerdir?

 Merkezî Sınava girmeyen öğrenciler ise Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ve Pansiyonlu Okullar olmak üzere 2 (iki) grupta tercih yapabileceklerdir.  Sınava katılmayan öğrencilere Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Okullar tercih ekranı açılmayacaktır.

7- Öğrenciler tercihlerini nasıl sıralayacaklar?

-Bu maddeye dikkat! İster sınava girmiş ve puan almış öğrenci olsun, ister sınava girmeyen öğrenci olsun, ilk olarak Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ekranından tercih yapacaklardır. Yerel Yerleştirmede tercihlerinden ilk 3 (üç) okulu Kayıt Alanından seçmek kaydıyla öğrenciler en fazla 5 (beş) okul tercihinde bulunabileceklerdir.

Yapılan tercihlerde aynı okul türünden (Anadolu Lisesi, Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi, Anadolu İmam Hatip Lisesi) en fazla 3 (üç) okul seçilebilecektir. Sonra; dikkat! Yerel Yerleştirme ile öğrenci alan okullar için tercihlerini yaparak kayıt işlemini tamamlayan öğrenciler, istemeleri halinde merkezi sınavla öğrenci alan okullar için açılacak Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Okullar ekranından en fazla 5 (beş) okul; Pansiyonlu Okullar tercih ekranından da en fazla 5 (beş) okul olmak üzere toplamda 15 okul tercihinde bulunabilecektir. Zorunluluk; Öğrencilerin, Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Okullar ile Pansiyonlu Okullar grubundan tercihte bulunabilmesi için yerel yerleştirme tercihi yapması zorunludur.

8- Neler kazandırır?

- Yüksek puanlar ve ölçütlerin çok iyi kullanılması ve tercihe dönüştürülmesi

9- Sınava girmeyen öğrencilerin avantajları nelerdir?

Yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullara ise öğrencilerin ikamet adresleri, ortaokulları, tercih önceliği, okul başarı puanları, devam-devamsızlık ve yaş kriterleri öğrencilerin avantajları olacaktır.

10- Elektronik ortamda tercih işlemlerini yapamayanlar ne yapacaklar?

Okul müdürlükleri, tercih işlemlerini öğrenci velisinin talebi üzerine, velinin doldurup imzalayarak verdiği “Yerleştirme Tercihleri İçin Ön Çalışma Formu EK-1” e bağlı kalarak veli adına yapacaktır (13 Temmuz 2018 saat 17.00’ye kadar). Formu okul müdürlükleri sisteme işler, onaylar  ve iki adet çıktı alır, bir kopyasını veliye verir, bir kopyasını saklar.

11- Tercih yapan her öğrenci tercihlerinden birine yerleşme garantisi var mı?

-Hayır

12- İlk yerleşme tercihlerinde yerleşemeyen öğrenciler ne yapacak?

- Yerleştirmeye esas nakil tercihlerinde ilk 2 (iki) okulu Kayıt Alanından seçmek kaydıyla en fazla 3 (üç) okul tercihinde bulunabileceklerdir.

-Tercih yapmayan veya tercihleri doğrultusunda hiçbir tercihine yerleşemeyen öğrenciler, açık öğretim kurumlarına yönlendirilecektir.

-İl/ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarına başvurmaları halinde yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullardan kontenjan durumları uygun olan okullara 10-14 Eylül 2018 tarihlerinde komisyonca yerleştirilecektir+

-Öğrenciler, ayrıca istemeleri hâlinde yerleştirmeye esas 4’üncü nakil başvuru döneminde “Meslekî Eğitim Merkezleri”ni de tercih edebileceklerdir+

12- Tercihleri sonunda pek de istemedikleri okullardan birine yerleşen öğrenciler ne yapacaklar?

-Nakil başvurusunda bulunacaklar. Tercih ve yerleştirme takvimi doğrultusunda 4 (dört) dönem hâlinde alınacak ve yerleştirmeye esas nakil sonuçları her nakil döneminin sonunda, 13 Ağustos 2018, 19 Ağustos 2018, 03 Eylül 2018 ve 08 Eylül 2018 tarihlerinde ilan edilecek.

-Yerleştirmeye esas nakil başvuruları, tercih edilecek okulun boş kontenjanına bakılmaksızın herhangi bir ortaokul veya imam hatip ortaokulu müdürlüğüne başvurarak yapılabilecektir+

13-Tercihlerde “iptal” hakkı var mıdır?

-Evet. Öğrenci velisi düzeltme veya iptal işlemi için takvimde belirtilen tercih süreleri içerisinde okul müdürlüğüne başvurarak başvurunun düzeltilmesi veya iptal talebinde bulunabilecektir.

14-Kayıtlar nasıl yapılacak?

- Sistem tarafından otomatik olarak yapılacaktır.

15- Tercih dönemlerinde ve kayıtlarda veli yükümlülüğü var mıdır?

-Velilerin http://www.meb.gov.tr ve https://e­okul.meb.gov.tr  tercih ve kayıt süresince bu adresleri takip etme yükümlüğü vardır.

16- Tercih danışmanlığı var mıdır?

- 02-13 Temmuz 2018 tarihlerinde Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü koordinasyonunda oluşturulan tercih danışmanlığı komisyonları tarafından talep eden öğrencilere tercih danışmanlığı hizmeti verilecektir.

17 Yerleştirme sonuçları ne zaman ilan edilecek?

-Yerleştirme sonuçları 30 Temmuz 2018 tarihinde ilan edilecektir.

18- Öğrenciler yerleştirme sonuçları nerede öğrenecekler?

-https://e-okul.meb.gov.tr internet adresinden. Ayrıca, SMS ile bilgilendirilmek isteyen velilere mobil bilgilendirme servisi aracılığı ile yerleştirme sonuçları bildirilecektir.

19- “Özel” öğrencilerin kayıtları nasıl yapılacak?

-İlköğretim programını tamamlayan özel eğitim ihtiyacı olan öğrencilerden kaynaştırma yoluyla eğitim alacak öğrenciler, geçerli “Engelli Sağlık Kurulu Raporu” ve Ortaöğretim kademesine yönelik “Özel Eğitim Değerlendirme Kurulu Raporu” doğrultusunda ikamet adresleri, engel durumu ve özellikleri dikkate alınarak yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullara ilgili mevzuat çerçevesinde her bir şubede iki öğrenciyi geçmeyecek şekilde 10-14 Eylül 2018 tarihlerinde il/ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonu kararı ile yerleştirilecektir.

20- Kimler tercih yapamayacak?

-Özel ortaöğretim kurumlarına ve yetenek sınavı ile öğrenci alan okullara kesin kayıt işlemini tamamlamış öğrenciler, tercihte bulunamayacaktır

                                                                 Süleyman ŞEN

                                                               Eğitim Yöneticisi 

Ayrıca http://www.suleymansen.com/?pnum=269&pt=Okul+Ararken



1697 kez okundu. Yazarlar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

Yazarın diğer yazıları

DOĞRU ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME - 24/01/2020
2019 -2020 Eğitim Öğretim yılının birinci dönemini geride bıraktık. Bir dönem boyunca neleri yaptık neleri yapamadık. Özellikle ölçme ve değerlendirme alanında yapılanları iyice gözden geçirdim.
Oku Oku Oku - 15/08/2019
Hiç durmadan, ara vermeden, zaman kaybetmeden oku,
Okuma Alışkanlığı - 10/07/2018
Ulusların eğitim seviyelerini ölçen PISA sonuçlarına göre eğitimin birçok alanında başarısız olduk. Başarısız olduğumuz alanlardan bir de “okuduğunu anlama” . Bu da şu anlama geliyor; “her ne okuyorsak anlamıyoruz” demektir ki en acı olanı da budur.
2018 LİSELERE ÖĞRENCİ YERLEŞTİRME SİSTEMİ - 08/05/2018
2018 Yılı ortaöğretim kurumları öğrenci yerleştirme sisteminin iki özelliği var.
Değerli Okul Müdürleri Bunları Mutlaka Yapın-2 - 04/10/2017
Bir önceki yazımızda eğitimde başarı için iyi hazırlanmış bir ders programının önemini vurgulamıştık. Bu konuda başka nelerin yapılabileceğini yazmaya devam ediyoruz. Mesela iyi hazırlanmış ölçme ve değerlendirme takvimi.
Değerli Okul Müdürleri Bunları Mutlaka Yapın - 31/07/2017
Yeni bir eğitim öğretim dönemini planlamaya başladığımız bu günlerde, daha çok başarılı olmak için yöntemler aradığımız bir gerçek. Bir eğitimci olarak buna kafa yormak, sorgulamak ve başarmak zorundayız. Aksi halde yok oluşumuza zemin
Öğrencilerimizden Beklentiler - 27/07/2017
Herkesin beklentisi önemlidir ve bunun için çabaladıkları da aşikardır. Bir öğretmen olarak benim siz çok değerli öğrencilerimizden beklentilerim ise( bu arada katılmayanlarda olabilir);
Performans ve Proje görevleri - 29/02/2016
Performans görevinizi hazırlama konusunda
2015 YENİ TEOG - 01/07/2015
2015 TEOG İLE AÇIKLMALAR

 

“Bugün hepimize düşen ortak görev; ulusal değerlere, bilince, Cumhuriyet’e sahip çıkmak, Çanakkale’yi, Kurtuluş Savaşı’nı kazanan  ruhu korumak ve bu bilinci gelecek kuşaklara aktarmaktır. Türk Ulusu dili, kültürü, tarihi ve saygın kimliğiyle aydınlık yarınlara el ele güçlü biçimde yürüyecektir.” Mustafa Kemal ATATÜRK

Belki bir gün...

Kendin için,ailen için, devlet için ve hatta dünya için daha da önemlisi insanlık için kendini çok iyi yetiştir, geleceğe iyi hazırlan. Zira bunlardan biri, belki bir gün sana ihtiyaç duyabilir. 
            Süleyman ŞEN

VİZYONUMUZ
Dünya'yı bilen, onu önemseyen, barışçıl bireyler yetiştiriyoruz.
MİSYONUMUZ
Görevimiz; rehberi bilim olan, araştıran, sorgulayan, öğrenen ve kendini gerçekleştiren, hoşgörü ve manevi değerleri yüksek, toplumsal çürümeye panzehir olmuş, insanlığın olgunlaşmasını hızlandıran, evrensel değerleri fark etmiş ve içselleştirmiş, yaşanabilir bir dünya taraftarı olan bireylerin yetişmesine katkı sağlamaktır.
Anket
Sizce okul başarısızlığının nedeni nedir?
Hava Durumu
Site Haritası