• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
  • https://www.facebook.com/profile.php?id=100001891930624
  • https://twitter.com/Suleymanshen
  • https://www.instagram.com/ders.cografya
  • https://www.youtube.com/@cografyatvsuleymansen
Menü Başlıkları
Tanıtım/reklam




Takvim
Tanıtım-Reklam

Tanıtım/Bilgilendirme

Süleyman ŞEN EĞİTİME DAİR
ssen_2009@hotmail.com
Anadolu Liseleri ve Biz
20/07/2011
Anadolu Liseleri ve Biz

Bilindiği gibi 2013-2014 Eğitim-Öğretim Yılına kadar var olan tüm genel (düz)liselerin bir kısmı "Anadolu lisesi" , bir kısmıda meslek lisesine dönüştürülecek. 1995 yılında yaklaşık 25 adet olan "Anadolu liseleri" yüzlerce sayıya ulaşacak.Tabiidir ki bu liselerin başarı oranları değişecek.   

Bu durumda veliler daha seçici olacak. Acaba veliler hangi okulları tercih edecekler?

* Veliler okul yönetiminin marifetlerine şahit olduktan sonra mı çocuklarını yönlendirecekler?

* Daha karmaşık ilişkilerin yaşanacağı önümüzdeki yıllarda çocuklarına doğru yol yöstermede başarılı çalışmaların ,rehberliklerin olduğu okullara mı yönlenecekler?

* Çok seçeneğin olacağı yerde velilerin başka tercihleri olacak mı? Veliler çocuklarını sosyal etkinliklerin bol ve etkili olduğu okullara mı yönlendireecekler?

* Eğitim-Öğretim kadrosunun yetişmiş, başarılı ve sadece eğitim-öğretimle ilgilenen kadroların var olduğu okullara mı yönlenecekler?

*Alt yapı sorunlarını çözmüş, okulu fiziki olarak eğitim ve öğretime hazırlamış, bunu tüm samimiyetiyle başarmış okulları mı tercih edecekler?

*Kontrollu bir çevrede var olan, güvenlik için tüm tedbirleri tam olarak almış okulları mı tercih edecekler?

Bunlar bugünde çok önem verilen konular olduğu için gelecek bir kaç yıl için muhtemel daha da önem verilir duruma gelecektir.

Biz anadolu lisesi olarak neredeyiz?

Halihazırda durum pek parlak gözükmüyor yada yanılgı içindeyim. Güçlü yanlarımız var fakat geliştiriebilir yanlarımızda yok değil. Özellikle öğrencilerimizin doğru bir şekilde desteklenmesi için çok etkili rehberlik hizmetlerinin verilmesi, bu alandaki çalışmaların plan ve programa çerçevesinde yürütülmesi elzem gözükmektedir. Fakat bunun içinde rehberlik bölümlerinin okul yönetimince tüm ihtiyaçlarının giderilmesi gerekmektedir.

Öğrencilerin çeşitli sosyal faaliyetlerde bulunacakları tedbirlerin alınması, okulda geçen zamanın daha verimli olması da ayrıca iyileştirilebilir yanlarımızdan.

Peki başarmak için bu alanda var olmak için neler yapılmalı?

"İdeal bir okul" üzerine bir kitap bile yazılabilir ancak ben bazı başlıklara kısaca değinmek istiyorum.

* Kişisel çıkarların olmadığı, küçük ayak oyunlarının oynanmadığı, ortak amacın oluştuğu ve buna tüm samimiyetle bağlı kalındığı bir ortam oluşturulmalı,

*Okul yönetimini oluşturan eğitimciler kendilerini iyi yetiştrmeleri, eğitimin önemine mutlaka inanmalı, bilisel gelişmeleri takip etmeli,uyum içinde çalışmalı,

*Öğrenci-veli öğretmen arasında iyi bir iletişim ağı kurulmalı,

*Öğrenci destek unsurları daima öğrencilerin gelişimlerine katkıda bulunacak durumda bulunmalı(sınıf rehber öğretmeni, okul rehber öğretmeni, okul yönetiçisi ve veli)

*Öğrenme ortamları iyileştirilmeli, eğitim-öğretim ekipmanları tamamlanmalı ve doğru biçimde kullanılmalı,

*Eğitim-öğretim kadroları alanlarına hakim olmalı, muhtemel olumsuzluklara karşı tedbirler alınmalı ve öğrenci sınıfta memnun ayrılmalı,

*Okuldaki çalışmaları velileri takip etmeli,

Sonuçta oynayacağımız ligi biz seçeceğiz. Ya eğitim işini başarmış okulların bulunduğu "Süper Ligde" ya da binlerce örneğinin olduğu "kaybedenler ligi"nde.



1310 kez okundu. Yazarlar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

Yazarın diğer yazıları

KÜRESEL EĞİTİM DEĞERLERİ - 17/04/2017
Mesela hangi ülkelerin daha çok barışçıl bir dil kullandığını, hangi ülke çocuklarını bu yönde geliştirdiklerini bilmiyoruz.
EĞİTİMDE BAŞARI ÜTOPYA DEĞİL - 23/11/2014
EĞİTİMDE BAŞARI ÜTOPYA DEĞİL
MÜFREDAT ve SÜRE - 04/06/2014
MÜFREDAT VE SÜRE
EĞİTİMDEN SORUNLAR ve ÇÖZÜMLER - 23/06/2013
Zaman su gibi akıp gidiyor, biter mi dediğimiz “zamanlar” farkına varmadan geçip gidiyor ve yeni başlangıçlar bizleri bekliyor.
KURŞUNLARA GELMEYELİM - 14/03/2013
KURŞUNLARA GELMEYELİM Başlığa bakıp ta doğrudan insanı öldüren kurşundan bahsettiğimi zannetmeyin
Sınıfta On-Line Olmak - 24/11/2012
Son zamanlarda iletişim alanını da büyük gelişmeler oluyor. Bizde ülke olarak bu gelişmeleri yakında takip ediyoruz
2014'e Doğru Anadolu Liseleri ve Biz - 13/02/2012
2014'E DOĞRU ANADOLU LİSELERİNİN GELECEĞİ Anadolu Liselerinin geleceği eğitim dünyamızın en çok konuşulan konularından bir olmaya devam ediyor.
FARAZİYE-I - 07/01/2012
Hepimiz iş hayatında bazı işlerin işleyişi hakkında ileri-geri konuşmasına bayılırız. Bu, ya hepimizin çok marifetli olmasından ya da başkalarının yaptıkları işlerin gerçek durumları hakkında bilgimizin olmamasından kaynaklanmaktadır
24 Kasım Öğretmenler Günü - 23/11/2011
24 Kasım Öğretmenler Günü Değerli Öğretmenlerim; “En mühim işlerimiz şüphesiz eğitim işleridir” diyen büyük önder Mustafa Kemal ATATÜRK tam bir eğitim gönüllüsüydü. Eğitimi en önemli mesele olarak benimsemişti.
 Devamı
Belki bir gün...
Kendin için,ailen için, devlet için ve hatta dünya için daha da önemlisi insanlık için kendini çok iyi yetiştir, geleceğe iyi hazırlan. Zira bunlardan biri, belki bir gün sana ihtiyaç duyabilir. 
                                   Süleyman ŞEN
VİZYONUMUZ
Dünya'yı bilen, onu önemseyen, barışçıl bireyler yetiştiriyoruz.
MİSYONUMUZ
Görevimiz; rehberi bilim olan, araştıran, sorgulayan, öğrenen ve kendini gerçekleştiren, hoşgörü ve manevi değerleri yüksek, toplumsal çürümeye panzehir olmuş, insanlığın olgunlaşmasını hızlandıran, evrensel değerleri fark etmiş ve içselleştirmiş, yaşanabilir bir dünya taraftarı olan bireylerin yetişmesine katkı sağlamaktır.
Anket
Sizce okul başarısızlığının nedeni nedir?
Hava Durumu
Site Haritası
Kamu Spotu

 

 

 

Tanıtım/Bilgilendirme

ATATÜRK FİLMİ 1-2